Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Michelle Obamas tårdrypande tal till Hillary inatt

Demokraternas partikonvent pågår för fullt i Philadelphia. Måndagens stora snackis blev presidentfrun Michelle Obamas tal där hon tokhyllade Hillary Clinton som USA:s nästa president. - Tack vare henne tar våra barn för givet att en kvinna kan bli vald till USA:s president, sa hon i sitt tal i natt.

Inte ett öga var torrt i den nationella extasen när Michelle Obama talade på demokraternas partikonvent under natten till tisdag, svensk tid. Det blev ett brandtal för Hillary Clinton som USA:s första kvinnliga president, men också en reflektion av sin egen, och Barack Obamas åtta år i vita huset.

- Det är svårt att tro att det är åtta år sedan jag kom hit för första gången för att berätta för er varför jag tyckte att min make skulle bli amerikas nästa president, inledde hon talet inför den sprängfyllda kongresshallen.

Barn i fokus

Hon rördes nästan till tårar när hon berättade om hur det varit att se sina två döttrar växa upp i Vita huset och se dem gå till skolan för första gången, eskorterade av beväpnade Secret Service-poliser. Hon menade också att just barnens framtid var en viktig faktor i varför hon tycker att Hillary Clinton är det solklara valet som USA:s nästa president.

- Det här valet handlar om vem som ska ha makten att forma våra barns liv under de närmaste fyra eller åtta åren. I det här valet finns bara en person som kan göra det, och det är vår vän Hillary Clinton.

Hårt arbete tills november

Hon avslutade sitt knappt 15 minuter långa tal med att uppmana alla att arbeta lika hårt med att få Hillary Clinton vald till president som de gjorde för Barack Obama 2008 och 2012.

- Från och fram till november måste vi göra det vi gjorde för åtta år sedan och för fyra år sedan. Vi måste knacka på varenda dörr för att väcka varje röst. Vi måste lägga varenda droppe av vår passion, styrka och kärlek för det här landet på att få Hillary Clinton vald till USAs president .

Hyllas världen över

Reaktionerna på talet lät inte heller vänta på sig. Under natten och tisdagsmorgonen är Michelle Obamas tal det mest omtalade ämnet på i princip samtliga sociala medier. Twitter svämmade fullkomligt över av kärlek till det känsloladdade talet.

 


Flera tidningar har nu publicerat talet i sin helhet, bland annat Time. För den totala peppen går det också att se det omtalade talet i sin helhet här:

  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.