Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mexikos tillträdande president Andrés Manuel López Obrador lägger sin röst i den informella omröstningen om Mexico Citys nya flygplats, den 25 oktober.

Mexikaner får rösta om ny regerings förslag

Mexikos tillträdande president Andrés Manuel López Obrador ger landets invånare möjligheten att ta ställning till tio av hans viktigaste förslag. Omröstningen genomförs mellan den 24 och 25 november i drygt 1 000 vallokaler runt om i landet.

Där ska väljarna på ett formulär kunna pricka för "ja" eller "nej" vid varje förslag. Bland löftena finns garanterad sjukvård för människor som saknar tillgång till sådan service, utbildningsprogram för ungdomar och fördubblade pensioner för medborgare över 68 år. Deltagarna kan även ta ställning till planerna på ett nytt omfattande tågnät.

Nyligen genomfördes en annan informell omröstning om bygget av en ny flygplats i Mexico City. López Obrador, som tillträder den 1 december, har lovat att avbryta projektet med hänvisning till det röda ljus bygget fick i omröstningen. Beskedet togs emot negativt av marknaden och López Obradors kritiker anklagar honom för oansvarig ekonomisk politik.