Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Meryl Streep höll tal under andra dagen av demokraternas partikonvent. Bild: J. Scott Applewhite, TT

Meryl Streep: Hillary Clinton blir USA:s nästa president

Meryl Streep stal showen på demokraternas partikonvent med ett brandtal för Hillary Clinton som USA:s första kvinnliga president. - Nästan 100 år efter att kvinnor fick rösträtt har ni skapat historia, och ni kommer att göra det igen i november, sa hon i sitt tal i natt.

När Hillary Clinton utsågs till demokraternas presidentkandidat blev hon historisk som den första kvinna från ett av de två stora partierna att göra upp i presidentvalet. Något som skådespelerskan Meryl Streep uppmärksammade i sitt tal på demokraternas partikonvent, som inleddes med ett starkt skrik, som nu hyllas i sociala medier.
 

 

Tal i Pankhursts anda

Meryl Streeps senaste stora filmroll, som suffragettledaren Emmeline Pankhurst, gjorde sig påmind inte bara i hennes pondus på podiet utan också i talets innehåll, där hon hyllade en rad "female firsts".
- Sandra Day O'Connor, Rosa Parks, Amelia Earhart, Harriet Tubman, Sally Ride, Shirley Chisholm, Madeleine Albright, Geraldine Ferraro och Eleanor Roosevelt. De här kvinnorna har alla någonting gemensamt. Med en brinnande passion för sin sak har de skapat nya vägar som andra kan följa i generation efter generation.

LÄS MER: Hillary Clinton klar som demokraternas kandidat

I den raden av kvinnor placerar hon nu också Hillary Clinton. 
- Ikväll, nästan 100 år efter att kvinnor fick rösträtt har ni skapat historia, och ni kommer att göra det igen i november, för Hillary Clinton kommer att bli USA:s första kvinnliga president, avslutade hon talet. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.