Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

Merkel: Viktiga frågor kvar att lösa

Tysklands kristdemokratiska förbundskansler Angela Merkel gör på söndagen ett försök att knyta ihop säcken och komma överens med Socialdemokraterna (SPD) om att bilda regering.

- Vi har samlats här i dag igen för den avgörande förhandlingsrundan. Det är oklart hur länge den kommer att pågå, vi lade en bra grund i går, men det finns fortfarande viktiga frågor som måste lösas, säger Merkel på väg in till söndagens samtal.

Kompromisser från båda sidor i tidigare stridsfrågor har banat väg för en nyupplaga av den stora koalition som har styrt Tyskland de senaste fyra åren.

Men än återstår flera nötter att knäcka – och den socialdemokratiske ledaren Martin Schulz spelar ett högt spel. Opinionsmätningar visar ett historiskt lågt stöd för hans parti och innan någon ny regering kan komma på plats i Berlin ska Socialdemokraternas nära en halv miljon medlemmar säga sitt om det koalitionsfördrag som troligen läggs fram under de kommande dagarna. Ungdomsförbundet Jusos med 28-årige Kevin Kühnert i spetsen kampanjar mot ett förnyat samarbete med Merkels kristdemokratiska union, och vill i stället att SPD går i opposition.

Deadline för samtalen var ursprungligen satt till söndag, men meningsskiljaktigheter inom områden som arbetsmarknad och sjukförsäkring har gjort att förhandlarna har tagit höjd för ytterligare två förhandlingsdagar i början av veckan.

Över fyra månader har gått sedan valet och samtidigt som regeringsbildningen drar ut på tiden växer stödet för främlingsfientliga AFD, som i mätningen Deutschlandtrend tidigare i veckan noterade 14 procent.