Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ledaren för den största oppositionella förhandlingsdelegation Nasr al-Hariri tycker den senaste samtalsrundan var positivare än tidigare.

Mer förhoppningar vid Syrien-samtal

Den största syriska oppositionsgruppen anser att de senaste FN-ledda Syrien-samtalen i Genève har lett till mer positiva resultat än tidigare samtalsrundor.

- Vi avslutar den här rundan utan klart resultat... men jag kan säga att det var mer positivt den här gången, sade Nasr al-Hariri, chef för oppositionella Höga förhandlingskommitténs delegation, enligt nyhetsbyrån AFP.

Förhandlingsrundan var den fjärde i ordningen som leddes av FN:s Syriensändebud Staffan de Mistura.

- Det var första gången som vi på ett acceptabelt djup diskuterade frågor om Syriens framtid och politiska övergång, sade al-Hariri.

Liksom vid tidigare samtal möttes inte regimens och oppositionens förhandlare ansikte mot ansikte, utan de Mistura förmedlade budskap mellan dem.

Samtalen var snarare inriktade på att utforma en dagordning, än på innehåll. Det handlar om tre övergripande diskussionsämnen: styresskick, författning och val.

Den syriska regimen har försökt få upp terrorbekämpning på dagordningen, medan oppositionen främst har fokuserat på en politisk övergång. Oppositionen har preliminärt godkänt tolv principer som FN presenterat för delegaterna.

- Det är nu klart för alla, utan tvekan, att vi är här för att verkställa FN:s säkerhetsråds resolution 2254, konstaterade de Mistura.

Samtalen återupptas senare denna månad.