Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Melania Trumps kväll på republikanernas konvent

Det var Melania Trumps kväll på republikanernas konvent. Lågmält talade hon om sin sympati för coronapandemins offer.
– Alla ni som är oroliga och lider ska veta att ni inte är ensamma, sade hon.

Melania Trump talade från Vita husets nyanlagda rosenträdgård, ett projekt som hon själv tagit initiativet till inför konventet. Det har väckt uppseende och lett till kritik att den klassiska inramningen med körsbärsträd – som planterades efter gamla ritningar under Kennedyåren – huggits ned till förmån för en stramare anläggning. Körsbärsträdet är Washingtons symbol och blomningen firas varje vår.

Första damen framträdde inför en utvald publik på vita stolar – med maken Donald och vicepresident Mike Pence på första raden – och valde att inte nämna Joe Biden eller demokraterna. Hon sade istället att hon inte vill använda tid åt den typ av negativa omdömen som det andra partiet ägnade sig åt vid sitt konvent.

Melania Trump berättade om sin mans drivkraft att förändra USA till det bättre: – Han pratar inte bara. Han kräver handling och han når resultat. Vårt lands framtid är viktigt och jag beundrar honom för det.

Det var ett sätt att återanvända Michelle Obamas gamla ”när de sänker sig, så höjer vi oss” utan att heller nämna den förra första damen vid namn. För fyra år sedan anklagades Melania Trump för att ha plagierat delar av ett av Michelle Obamas tidigare tal, men nu försäkrade hennes medarbetare att ”vartenda ord är hennes eget och kommer från henne själv.”

Melania Trump berättade om sin mans drivkraft att förändra USA till det bättre:

– Han pratar inte bara. Han kräver handling och han når resultat. Vårt lands framtid är viktigt och jag beundrar honom för det.

Hon påpekade att hennes make inte kommer att ge upp förrän det finns ett vaccin för alla mot covid- 19.

Melania Trump har lanserat kampen mot mobbning som en av sina viktigaste uppgifter som första dam. I sitt tal till konventet manade hon också till försiktighet med sociala medier och föräldrar att hålla uppsikt över sina barns agerande. Melania själv använder sociala medier sparsamt, men hennes man är twitterpresidenten som dagligen lägger ut en mängd tweets med mycket negativa och nedsättande kommentarer.

Autentisk person som älskar sitt land

– Vi vet alla att Donald Trump berättar hur han känner om saker och ting, sade hon. Fullständig ärlighet är vad vi som medborgare förtjänar från vår president. Vare sig ni gillar det eller inte så vet ni alltid vad han tänker. Det är av skälet att han är en autentisk person som älskar sitt land och dess folk och som vill fortsätta att göra det bättre.

Hon fick en lång applåd när hon sade:

– Om ni säger till honom att det inte går att göra så kommer han bara att arbeta ännu hårdare. Han är bäst för vårt land.

Donald Trump omfamnade sin hustru efter talet, barnen Eric och Tiffany hade också tidigare framträtt inför konventet och prisat sin fars politik.

Flera talare fanns med som riktade sig direkt till ”den kristna högern”, som är en viktig väljargrupp för Donald Trump.

En antiabortförespråkare, som tidigare arbetat på Planned Parenthood som är för den nuvarande abortlagstiftningen, höll ett passionerat tal.

En antiabortförespråkare, som tidigare arbetat på Planned Parenthood som är för den nuvarande abortlagstiftningen, höll ett passionerat tal.

– Jag vet hur aborter luktar. Visste ni ens att aborter har en lukt? Jag var tidigare tvingad att sälja aborter, jag fick en reprimand för att jag inte sålde tillräckligt med aborter för att det var så som vi tjänade pengar.

Utrikesminister Mike Pompeo tillhörde också kvällens talare. Han beskrev Donald Trumps utrikespolitiska insatser som viktiga. Pompeo talade från ett tak på en byggnad i Jerusalem och kritiker påpekade att det är olämpligt att en utrikesminister deltar i ett partievemang från utlandet. Det är första gången som en utrikesminister finns med vid ett konvent. Pompeo meddelade att han uttalat sig som privatperson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.