Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Meghan talar ut om sorgen efter sitt missfall

"Medan jag höll min förstfödde i famnen förstod jag att jag förlorade mitt andra barn." Meghan, hertiginnan av Sussex tillika prins Harrys hustru, skriver i en personlig text i New York Times om sorgen efter ett missfall i juli.

I en känslosam text i amerikanska New York Times berättar hertiginnan av Sussex, Meghan, om sorgen efter att ha mist hennes och prins Harrys andra barn i magen. Meghan, som innan hon gifte sig med prinsen hette Markle i efternamn, födde förra året sonen Archie.

Hon beskriver hur hon började dagen som alla andra parets dagar. Gjorde frukost, gav hundarna mat och bytte blöja på Archie – då hon drabbades av en skarp krampartad smärta i magen.

”Jag föll till golvet, nynnandes på en vaggvisa för att hålla oss båda lugna, och den glada melodin blev en stark kontrast till min känsla att någonting inte stod rätt till. Medan jag höll min förstfödde i famnen förstod jag att jag förlorade mitt andra barn”, skriver Meghan i texten.

LÄS MER: Prins Harry och Meghan Markle till Netflix

”Såg hur min mans hjärta krossades”

”Timmar senare låg jag i en sjukhussäng och höll min mans hand. Jag kysste hans knogar, våta av båda våra tårar. Stirrande på de kalla vita väggarna.”

Hon beskriver den stora sorg som hon och prins Harry gick igenom efter missfallet, och att hon på sjukhuset funderade över hur de skulle kunna läka efter förlusten. Hon förstod då att det enda sättet var att prata med varandra.

”Medan jag satt i en sjukhussäng, och såg hur min mans hjärta krossades medan han försökte hålla bitarna från mitt, insåg jag att det enda sättet att påbörja läkningen skulle vara att fråga om han var okej."

Med texten vill hon visa stöd till andra kvinnor som genomlidit samma förlust.

”Att förlora ett barn innebär att man bär en nästan outhärdlig sorg, som många upplever, men som få talar om. Med tanke på vår förlust upptäckte min man och jag, att i ett rum med 100 kvinnor kommer 10 till 20 av dem att ha drabbats av missfall. Men trots denna smärtsamma häpnadsväckande gemensamhet förblir konversationen full av tabu, skam och av ensam sorg”.

LÄS MER: Harry och Megan flyttar till Santa Barbara

Parets nya liv

Meghan, sonen Archie och prins Harry bor i Santa Barbara i Kalifornien efter att tidigare i år ha lämnat England och den brittiska kungafamiljen.

Meghan avslutar texten med att skriva om den pågående pandemin, om hur annorlunda det här året varit för mänskligheten och hur viktigt det är att vi pratar med varandra och vikten av att fråga varandra om hur man mår.

”Vi anpassar oss till det nya normala där våra ansikten är täckta av masker, men det . tvingar oss att se varandra i ögonen. Ibland fyllda av värme, ibland tårar. För första gången på länge ser vi verkligen varandra. Är vi okej? Vi kommer att bli,” skriver hon avslutningsvis.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.