Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Minst 48 Toryledamöter vill ha en förtroendeomröstning om Theresa May som partiledare, rapporterar brittiska medier.

Medier: Omröstning om May nära förestående

En förtroendeomröstning om Theresa May som partiledare kan vara nära förestående inom hennes Konservativa parti, rapporterar flera brittiska medier.

Upproret mot den brittiska premiärministern verkar ha tagit fart inom Torypartiet sedan hon på måndagen skjutit upp omröstningen i parlamentet om utträdesavtalet med EU.

Om minst 48 parlamentsledamöter från hennes Toryparti kräver en omröstning måste den hållas och flera partikällor säger till BBC att de tror att tröskeln har nåtts.

Toryledamoten Andrew Bridgen som länge varit kritisk till May säger till Sky News att omröstningen kan ske redan på onsdagskvällen. Han säger att han tror att Mays motståndare har samlat de 48 brev med begäran om misstroendeförklaring som behövs.

Hur många ledamöter som har begärt omröstningen vet bara Graham Brady, som leder den så kallade 1922-kommittén som beslutar om en eventuell omröstning. Brady har begärt att få träffa May på onsdagen efter hennes frågestund i parlamentet, rapporterar BBC:s politiska reporter Laura Kuenssberg på Twitter. Hon tror inte att någon bekräftelse kommer att ges innan dess.

Även om May skulle klara sig undan en misstroendeförklaring när alla Toryledamöter i parlamentet röstar så är hennes ställning ytterligare försvagad. Och om hon tvingas bort från partiledarposten med bara några månader kvar till brexit kan utträdet kompliceras ytterligare.