Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

McCain: Putin större hot än IS

Rysslands president Vladimir Putin är ett större hot mot säkerheten i världen än IS, säger den amerikanske senatorn John McCain.

Republikanen McCain, en av president Donald Trumps mest frispråkiga kritiker inom det egna partiet, säger att Rysslands påstådda inblandning i olika val är en fara för demokratin.

- Jag tror att han (Putin) är det främsta och största hotet, mer än IS, säger han till australiska ABC.

- Jag tror att IS kan göra fruktansvärda saker... men det är ryssarna som försöker, som försökte förstöra demokratins själva grund, genom att ändra resultatet i ett amerikanskt val.

- Jag har inte sett några bevis på att de har lyckats men de har försökt och de försöker fortfarande. De försökte just påverka resultatet i det franska valet.

Han säger också att Donald Trump gör honom "nervös".

McCains kommentarer kom samtidigt som Trumps stab besväras av kontroverser kring dess relationer med Moskva. Enligt amerikanska underrättelseorgan försökte Ryssland påverka valet i november till Trumps fördel.

Under helgen kom uppgifter om att president Trumps svärson Jared Kushner i samtal med Rysslands USA-ambassadör ha föreslagit en hemlig, säker kommunikationskanal mellan Trumps övergångsstab och Kreml.

McCain, som är på besök i Australien, säger att han inte gillar de färska uppgifterna.

- Jag tror inte att det är standardförfarande inför en presidentinstallation i USA, av någon som inte har en offentlig titel, säger han.