Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Theresa May får blommor när hon anländer i Wuhan i den kinesiska provinsen Hubei.

May söker frihandelsavtal med Kina

I samband med EU-utträdet vill Storbritannien skaffa sig ett frihandelsavtal med Kina. Det säger premiärminister Theresa May, som besöker världens andra största ekonomi under tre dagar.

- Mitt besök kommer att intensifiera den "gyllene eran" i brittisk-kinesiska relationer, sade hon efter att ha anlänt i Wuhan.

Hon säger att mer bör göras omedelbart för att öppna tillträdet till den kinesiska marknaden för brittiska företag. May vill även fördjupa relationen länderna emellan.

Kinas premiärminister Li Keqiang säger i sin tur att Kinas relation till Storbritannien inte kommer att påverkas av det brittiska EU-utträdet.

May fick direkt efter ankomsten till Kina stångas med nya besvärande uppgifter om brexits ekonomiska konsekvenser. Buzzfeed med flera medier säger sig ha kommit över en utvärdering från brittiska regeringen själv som kommer fram till att oavsett hur brexit genomförs så kommer Storbritannien att förlora på utträdet.

May försäkrar att alla kort ska läggas på bordet.

- När tiden kommer då parlamentet ska rösta på den slutgiltiga uppgörelsen kommer vi att säkerställa att parlamentet har nödvändiga analyser för att vara fullödigt informerat, säger hon i Wuhan.

May säger att hon kommer att ta upp frågan om Hongkongs framtid i mötet med president Xi Jinping.