Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Storbritanniens premiärminister Theresa May.

May klarade dag två av brexitmanglingar

Storbritanniens premiärminister Theresa May fick med sig underhuset även på onsdagen, då ett förändringsförslag som godkänts i överhuset om att försöka få Storbritannien att stanna kvar i EU:s tullunion inte röstades igenom.

Men premiärministerns EU-vänliga partikamrater varnade May för att de fortfarande kan sätta käppar i hjulet för ett brexitavtal om deras krav inte tillmötesgås.

May kommer att presentera ett tillägg till det lagförslag som ska ta Storbritannien ut ur EU. Det brittiska överhuset ska ta ställning till tillägget, som innebär att parlamentet får mindre makt över brexit. Premiärministern fruktar att regeringen kan bli bakbunden av parlamentet om ledamöterna inte håller med om den uppgörelse som hon och regeringen planerar för.

Tonen har varit ödesmättad i brittiska medier som har målat upp de omröstningar som inleddes i brittiska underhuset i tisdags som en kraftmätning mellan parlamentet och regeringen om förändringar i förslaget till brexitlagstiftning. May har riskerat att bli nedröstad av ledamöter som vill ha starkare relationer till Bryssel efter skilsmässan.