Bild: Chris O'Meara
Bild: Chris O'Meara

Massmördaren var stamgäst på nattklubben

Omar Mateen var en återkommande besökare på nattklubben Pulse i Orlando, där han sköt 49 människor till döds. Det skriver Orlando Sentinel. – Ibland satt han ensam i ett hörn och drack, de andra gångerna var han så full att han blev högljudd och stridslysten, säger Ty Smith, en annan stamgäst, till tidningen.

ANNONS
|

Natten till i söndagschockades världen av beskedet att den värsta masskjutningen i USA:s historia inträffat på nattklubben Pulse i Orlando. Antalet dödsoffer blev 49 stycken.

Nu kommer uppgifter om att massmördaren, 29-årige Omar Mateen var stamgäst på Pulse, som är en gayklubb. Den Orlando-baserade tidningen Orlando Sentinel har talat med flera personer som brukar besöka klubben, och de bekräftar att de sett Omar Mateen i lokalerna många gånger tidigare.

LÄS MER: "Ta striden mot terrorns ideologi"

– Vi brukade inte prata med honom så mycket, men jag minns att han sade saker om sin pappa. Och han berättade att han hade fru och barn, säger Ty Smith till Orlando Sentinel.

ANNONS

LÄS MER:"Massakern splittrar USA"

Cord Cedeno och Chris Callen, två andra återkommande gäster på Pulse, säger också till tidningen att de sett Omar Mateen där förut.

LÄS MER:Eddies SMS till mamman: "Jag kommer dö"

– Det var definitivt han. Han brukade komma till klubben under flera år, och folk kände honom, säger Cord Cedeno.

Stamgästen Kevin West säger till LA Times att han chattat med Omar Mateen från och till i ett år med hjälp av gaydejtingappen Jack'd. De träffades aldrig i verkligheten, men Kevin West uppger att han såg Mateen utanför klubben samma morgon som massakern inträffade.

- Han gick precis förbi mig. Jag sade "hej", och han vände sig om och sade "hej", och nickade. Jag kände igenom honom på ögonen, säger Kevin West till LA Times.

Misstanken bekräftades när polisen gått ut med bilder på Omar Mateen. Kevin West satte sig då i bilen och körde raka vägen till en närliggande polisstation, där han lämnade över mobiltelefonen och inloggningsuppgifterna till appen, skriver tidningen. Polisen visade då återigen en bild på Mateen på en datorskärm.

- Jag sa, det är han, säger Kevin West.

Klasskompis: Ville dejta

En av Omar Mateens klasskompisar från collegetiden säger till sajten Palm Beach Post att han och Mateen ibland gick på gaybarer efter skolan, och att Mateen en gång bjöd ut honom på dejt.

ANNONS

- Vi gick på några gaybarer med honom, och jag hade inte kommit ut ur garderoben på den tiden, så jag tackade nej till erbjudandet, säger klasskompisen, som vill vara anonym.

NBC News har tidigare intervjuat Omar Mateens pappa, som berättat att sonen blev upprörd när ett homosexuellt par kysste varandra inför hans familj vid en utflykt till Miami.

ANNONS