Masskjutning på ett sjukhus i Oklahoma

På onsdagen ska minst fyra personer skjutits ihjäl på ett sjukhus i delstaten Oklahoma i USA, rapporterar CNN. Den misstänkte gärningsmannen ska också vara död.

ANNONS
|

Polisen i USA larmades till en byggnad vid St. Francis Hospital i Tulsa i delstaten Oklahoma efter att ha fått information om att en beväpnad man befann sig inne på en specialistmottagning i anslutning till sjukhuset.

Polisen hörde skott inomhus på våning två och kunde lokalisera både den misstänkte och samtliga offer inom loppet av fem minuter.

– Den misstänkte sköt och dödade flera personer, säger Andy Little, presstalesperson för Tulsas brandkår, till CNN.

Enligt Eric Dalgleish, biträdande chef på polisen, har fyra personer skjutits ihjäl och flera personer skadats. Den misstänkte gärningsmannen ska också vara död, och myndigheterna misstänker att det kan röra sig om ett självmord.

ANNONS

Den misstänkte ska ha varit beväpnade med ett gevär och en pistol.

Ingen motivbild i nuläget

Polisen har evakuerat hela byggnaden som ska bestå av flera våningar med hundratals rum. Vid klockan 01 svensk tid meddelade den lokala polisen att ”de söker igenom alla rum i byggnaden för att utesluta ytterligare hot”.

– Vi behandlar det här som en katastrofal scen just nu, säger polisen Richard Meulenberg till CNN.

I nuläget vet polisen inte om attacken var riktad mot någon specifik person. De är på plats och genomför förhör med vittnen och har spärrat av platsen för en teknisk undersökning.

Den amerikanske presidenten Joe Biden har informerats om skjutningen, meddelade en tjänsteman från Vita huset som övervakar händelsen noggrant.

I ett inlägg på Twitter skriver Oklahomas guvernör Kevin Stitt att ”han är tacksam för de snabba och modiga polisinsatserna och för all övrig räddningspersonal som gjorde sitt bästa för att begränsa en fruktansvärd situation”. Han tillade också att han ber för familjerna som förlorat sina närstående och för alla som skadades.

Enligt den ideella organisationen Gun Violence Archive har det inträffat minst 233 masskjutningar under 2022.

ANNONS