Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Massiv polisinsats på tågstation i Paris

Sent på måndagskvällen utrymdes järnvägsstationen Gare du Nord i centrala Paris. Fransk polis genomförde en stor insats på platsen. Enligt Le Parisien sökte polisen efter tre män som bedöms som farliga.

Texten börjar under tv-inslaget

 

Strax efter 23-tiden på måndagskvällen blev det ett stort polispådrag vid järnvägsstationen Gare du Nord i centrala Paris, rapporterar Le Parisien. Stationen evakuerades av polisen och enligt Le Parisien sökte man efter tre efterlysta män som bedöms som farliga och som tros finnas på ett tåg med över 200 passagerare. Männen ska sedan i fredags ha synts till i Paris, Bordeaux och Marseille och vara efterlysta.

Fransk polis bekräftade under natten att en insats pågick, men ville inte gå in på några detaljer. För nyhetsbyrån AP uppgav en presstalesperson att man genomfört en operation "för att undanröja tvivel" men man ville inte gå in på om någon gripits eller skadats.

Bilder och filmer på sociala medier visade hur tungt beväpnad fransk polis skyndade på och försökte evakuera resenärer på järnvägsstationen. På sociala medier kunde man även läsa om resenärer som befann sig på tåg som har blivit stoppade och inte fick åka in till stationen.

Enligt uppgifter till Le Parisien ska tåget ha genomsökts strax innan klockan ett på natten, men det var oklart om de tre männen hade påträffats. Tidningen uppger att personal sett tre män som överrensstämmer med utseendet på de tre efterlysta männen och slagit larm.

Vid 01.30 började polisen, enligt AP, att plocka ihop på platsen och häva avspärrningarna.

Ett vittne berättade för the Guardian att han hade mött ett stort antal beväpnade poliser när han klev av tåget från London och att de försökte få ut resenärer från stationen så fort som möjligt. 

Gare du Nord är en av Paris största stationer med många förbindelser.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.