Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skolor och universitet i östra Kanada har evakuerats på grund av hot.

Massevakuering av skolor i Kanada

På grund av ett potentiellt hot så evakuerades alla skolor i en provins i Kanada. Polisen uppmanade föräldrar och vårdnadshavare att vänta på ytterligare uppgifter innan man hämtade sina barn.

Alla skolor i provinsen Prince Edward Island i Kanada evakuerades på grund av ett potentiellt hot, enligt ett pressmeddelande från polisen i Kanada, RCMP.

- Personalen tar eleverna till säkra platser i samhället och bussar väntar på dem där, sa polisen.

Även skolorna rapporterade att de stänger för dagen. 

Föräldrar uppmanas att vänta

Polisen uppmanade föräldrar och vårdnadshavare att vänta på ytterligare uppgifter innan man hämtade sina barn, men alla följde inte direktiven.

Bilkaos vid en av de evakuerade skolorna.

Inga närmre detaljer kring det potentiella hotet har angetts av polisen, men enligt lokala medier skulle det röra sig om ett hot som faxades in till polisen om att skolor på ön ska bombas.

Ingen ska ha kommit till skada

Vid middagstid meddelade polisens nyhetsdirektör Scott Chapman i en direktsändning på CBC News att alla elever förts i säkerhet och att ingen kommit till skada. Inga okända föremål ska ha påträffats på skolorna, och man bedömer det som säkert för eleverna att återvända till skolan imorgon.

- Det här är ingen vanlig dag, men vi kan lära oss av den här dagen, sa han i direktsändningen.

Han menar att något liknande aldrig hänt på ön, men att procedurer för händelser som denna finns, och att de följdes.

- Alla skolor evakuerades så att eleverna kunde föras i säkerhet. Sedan tidigare finns säkra platser som är designade för liknande situationer. Och slutligen säkrades transporterna så att eleverna kunde föras till dessa platser på ett säkert sätt, sa han.

"Imorgon blir en vanlig dag"

Sedan tackade han alla inblandade och hur de hanterat situationen.

- Jag är imponerad av hur alla hanterat situationen. Imorgon blir en vanligt dag i med vanliga tider för eleverna i skolorna. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.