Manlig modell blir sminkjättes nya stjärna

Manny Gutierrez är sminkmärket Maybellines nya ansikte ut. Youtubestjärnan och sminkikonen gör nu reklam för företagets nya mascara.

ANNONS
|

Den manliga modellen Manny Gutierrez är känd från Youtube där han dagligen publicerar videos med smink- och skönhetstips. Han har under flera år byggt upp sin följarbas och har i skrivande stund över 3 miljoner följare på Instagram, och är mer självsäker med sminkborsten än vad de flesta är.

Tidigare i vinter intervjuades han av modemagasinet Marie Claire,där han berättade att han varit intresserad av smink sedan barnsben.

– Jag ville leka med eyeliner och annat smink när andra pojkar lekte med actionfigurer. Det var ganska tufft för mig att förstå varför jag ville hålla på med "tjejsaker" när andra pojkar inte visade något intresse till det, sa han till tidningen.

ANNONS

Han berättade också att intresset för smink gick över från lek till allvar när han kom i tonåren och fick problem med akne.

– Jag blev besatt av att få till en jämn bas.

Uppfostrades i ett mormonskt hem

MannyGutierrez uppfostrades i ett mormonskt hem, eller av "liberala mormoner", som han beskriver det själv. Han planerade att utbilda sig till läkare, men har nu tänkt om och arbetar nu på heltid för och med sminkindustrin.

– För några år sedan ansågs män i sminkbranschen inte som något normalt. Men det har blivit öppnare nu, säger modellen till Marie Claire.

I vinter kommer hans ansikte att pryda Maybellines affischer och annonser. Tidigare har företaget enbart samarbetat med kvinnliga modeller så som Gigi Hadid och Jourdan Dunn, men nu har man valt ett annant alernativ.

Företagets slogan är:"Maybe she's born with it, maybe it's Maybelline", något som Manny Gutierrez nu utmanar.

ANNONS