Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En talesperson för apotekskedjans moderbolag har sagt till CNN att de från företagets håll fördömer handlingen. Bild: Erik Mårtensson/TT
En talesperson för apotekskedjans moderbolag har sagt till CNN att de från företagets håll fördömer handlingen. Bild: Erik Mårtensson/TT

Man slog sjuksköterska som vaccinerat hans fru mot corona

Polisen i Kanada letar efter en man som under måndagsmorgonen misshandlat en sjuksköterska efter att han påstått att hon vaccinerat hans fru – utan hans tillåtelse.

Det var strax efter nio lokal tid i Québec, Kanada som en man gick in på ett apotek som utför vaccinationer och började anklaga en sjuksköterska på apoteket för att ha vaccinerat hans fru, rapporterar CNN.

– Redan från början var mannen väldigt aggressiv. Han ifrågasatte varför sjuksköterskan vaccinerat hans fru utan hans tillåtelse. Sedan slog han henne flera gånger i ansiktet och sjuksköterskan hade varken tid att förklara eller försvara sig utan föll till marken, säger en talesperson vid polisen till CNN.

Mannen sprang från platsen och sjuksköterskan fick föras till sjukhus. Enligt CNN ska apoteket ha stoppat alla vaccinationer resten av dagen och de ville inte kommentera huruvida de skulle fortsätta i morgon.

En talesperson för apotekskedjans moderbolag har sagt till CNN att de från företagets håll fördömer handlingen och menar att det är oacceptabelt att behandla apotekspersonal så och att de har tillhandahållit viktiga tjänster ända sedan pandemins början.

LÄS MER: Personal bad kund ta på sig munskydd – blev skjuten

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.