Brittisk polis i både London och Birmingham har på kort tid fått rycka ut efter att olika personer satts i brand utanför moskéer i städerna. Nu undersöker polisen om det finns ett samband mellan de två händelserna. Arkivbild.
Brittisk polis i både London och Birmingham har på kort tid fått rycka ut efter att olika personer satts i brand utanför moskéer i städerna. Nu undersöker polisen om det finns ett samband mellan de två händelserna. Arkivbild. Bild: Alberto Pezzali

Man sattes i brand utanför moské i Birmingham

Anti-terrorpolisen i Storbritannien utreder brott efter att en man börjat brinna i Birmingham i början av veckan. Mannen var på väg hem från en moské, när han fick en okänd substans sprutad på sig och började brinna. Detta är andra gången på kort tid denna typ av händelse ägt rum.

ANNONS
|

Det var i måndags som en man var på väg hem efter ett besök i moskén i Birmingham som händelsen inträffade. Mannen fick en okänd substans sprutad på sig som gjorde att hans jacka fattade eld, rapporterar Sky News.

Brottsoffret fick brännskador i ansiktet och fick föras till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande skador.

Liknande dåd i London

Polisen i West Midlands uppger nu att en man gripits för tilltaget och misstänks för mordförsök. Samtidigt är den brittiska anti-terrorpolisen inblandad i fallet. Ett liknande fall har nämligen inträffat i västra London där en 82-årig man sattes i brand utanför en moské och polisen undersöker nu om de två händelserna ska ha något form av samband.

ANNONS

Som en del av utredningen tar polisen del av filmer som florerar på sociala medier från händelsen i Birmingham.

– Vi kollar också av övervakningskameror och pratar med vittnen för att se vem som kan vara skyldig. Vi är fast beslutna att ta fast personen som orsakat detta och uppmanar allmänheten att jobba med oss och att undvika spekulationer just nu, säger polischef James Spencer till Sky News.

Chefen för Birminghampolisen, Richard North, tillägger att utredningen nu alltså görs i samarbete med antiterror-polisen i West Midlands, som har tillgång till verktyg som ska kunna klargöra omständigheterna bakom måndagens attack.

Flera poliser patrullerar nu gatorna för att lugna allmänheten runt moskén.

LÄS MER:Omtvistat tempelbygge provocerar muslimer

LÄS MER:Rasmus Paludan nekas inträde till Storbritannien

LÄS MER:Sverige skickar artillerisystemet Archer till Storbritannien

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS