Man satte eld på toapapper - en dog

Det härjar en stor brand i staden El paso på den spanska kanarieön La Palma - som ska ha orsakats av en man som satte eld på toapapper. En person har dött i branden och 2 500 människor har tvingats evakuera från sina hem till följd av mannens handling.

ANNONS
|

Det var under onsdagen som branden tog fart i El paso på Kanarieön La Palma. Mannen som dog var gift och pappa till fem barn, och ska ha försökt att bekämpa branden när han miste sitt liv, skriver BBC.

Satte eld på toapapper

Allting började med att en man satte eld på toapapper och därefter ska det ha spridit sig. Mannen, som är en 27-årig manfrån Tyskland, har gripits och erkände omedelbart sin handling - men menade att det hela ska ha skett oavsiktligt. Mannen bodde vid tillfälleti en grotta i skogen där branden påbörjades.

Omkring 200 brandmän och räddningsarbetare har i dagarna försökt att släcka elden, men utan framgång. Den fortsätter även under fredagen att rasa - och sprider sig mot den mest turistvänliga delen av La Palma, enligt BBC.

ANNONS

– Branden är särskilt våldsam eftersom den har förstört ett stort område på så kort tid på två fronter, en som är på väg norrut och den andra till söder. Vi kommer behöva spendera flera dagar med att bekämpa branden,uppger Fernando Clavijo, borgmästare på ön.

Senast ön hade en omfattande brand var 2009, då 4 000 människor fick evakuera.

ANNONS