Man letade efter frisbees i alligatorfylld sjö – dog

En man har dött i Florida efter vad man tror var en alligatorattack när han letade efter frisbees i en sjö.

ANNONS
|

Den 47-åriga mannen ska ha letat igenom vattendraget vid Taylor Park Disc Golf Course i Largo, Florida på jakt efter borttappade frisbees, vilket The Guardian rapporterar om.

Polisen i Florida misstänker att en alligator attackerat och dödat mannen. Specialister försöker nu avlägsna en ”misstänkt” alligator för att undersöka om den kan ha varit involverad i mannens död.

Vid platsen finns det flera skyltar som både varnar och förbjuder besökare att bada i sjön då det finns alligatorer i vattnen.

– Det här är människor som har fått slut på tur, sa Ken Hostnick, en man som brukar spela på frisbeegolfbanan och som sett personer plocka frisbees från vattnen, till Tampa Bay Times.

ANNONS

– Ibland dyker de i sjöarna och får upp ett 40-tal kastskivor. Man kan sälja dem för fem eller tio dollar styck.

Alligatorer i USA

Det uppskattas att det finns runt fem miljoner alligatorer i USA, varav minst en fjärdedel av dem finns i Florida.

De förekommer i flera stater i sydöstra USA, framför allt Louisiana, Georgia och Florida. Den största enskilda populationen hittas i Gainesville, Florida.

Alligatorer lever primärt på fisk, fåglar, sköldpaddor och andra reptiler. Om en alligator är tillräckligt stor kan de äta hjort, björn, vildsvin eller andra alligatorer.

Källa: Key West Aquarium

LÄS MER:Alligatorer på rymmen efter oväder i Texas

LÄS MER:Alligator som dödade man hittad

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS