Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Man lade upp mord på Facebook

Under påsk chockades Facebookanvändare när en man laddade upp ett videoklipp där han syns skjuta ihjäl en annan man. Nu jagas den misstänkte mördaren i fem delstater i USA. Det 74-årige offret tros ha varit slumpmässigt utvalt av mördaren.

Texten börjar under tv-inslaget

 

En 37-årig man från staden Cleveland i USA laddade i går upp ett videoklipp på Facebook där han skjuter en 74-årig man på gatan. Mordet bekräftades senare av lokal polis som vädjade till den misstänkte att överlämna sig själv under en presskonferens.

– Vi vill att det här slutar så fredligt som möjligt och vi vill att han överlämnar sig själv, sade Calvin Williams, polischef vid Clevelandpolisen.
 

Slumpmässigt utvalt offer

Den lokala polisen, som nu samarbetar med FBI i jakten på mördaren, bekräftar att mordet är äkta och har identifierat offret.

– Alla våra partners arbetar med detta och vi kommer att söka efter honom till vi hittar honom, sade Williams.

Enligt det 74-åriga offrets son ska mannen ha varit ute på sin dagliga promenad när mördaren plötsligt dök upp och sköt ner honom, uppger den lokala tidningen Cleveland.com.

Jagas

Den misstänkte mannen flydde i en vit Ford Fusion med falsk registreringsskylt. Polisen varnar allmänheten för att han kan vara beväpnad och farlig, och efterlyser mördaren i flera medier.

Lokala medier rapporterar att mannen i direktsändning sade att han dödat mer än ett dussin människor i en påskdagsmassaker, men myndigheterna säger att ingenting pekar på att det finns fler än ett dödsoffer.
 

Facebook: "Hemskt brott"

Den misstänkte mördarens Facebook-konto har tagits bort tillsammans med den direktsändning där man kunde se mordet äga rum. Men klippet fanns tillgängligt för allmänheten i tre timmar efter mordet.

"Det här är ett fruktansvärt brott och vi tillåter inte den här typen av innehåll på Facebook. Vi jobbar hårt med att upprätthålla en trygg miljö på Facebook, och har kontakt med myndigheter vid nödsituationer som innebär ett direkt hot mot fysisk säkerhet", säger en Facebook-representant i ett officiellt uttalande.

Den 37-årige misstänkte mördaren är ännu på fri fot.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.