Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Man hittad i vattnet: "Mayday mayday"

Klockan 14.58 skickade en båt ut en nödsignal från östra sidan av Sotra, skriver Bergens Tidende. En person och en båt hittades utanför Bildøy enligt norska räddningstjänsten.

Nödsignalen kom från ett område mellan Bildøy och Ågotnes på Norges västra kust där det ska befinna sig ett flertal fartyg. Ambulanshelikopter, räddningstjänst från Bergen, ett marinfartyg och flera andra båtar deltog i räddningen, säger Anders Band Andersen, presschef på HRS Sola, till tidningen Bergens Tidende.

 


Enligt Verdens Gang kom nödsignalen först in till polisen och nödsignalen ska ha varit gällande en privat fritidsbåt.

 

Räddningstjänsten i Norge skriver på Twitter att en person hittades vid Rota Vika (Bildøy) och var vid liv. Enligt Vestnytt ska personen varit en man -  han plockades upp av livbåtar och överlämnades sedan till ambulanspersonal. 

Fallit över bord

- En båt och en man har hittats i havet. Han är nedkyld och behöver vård, säger Jan Lillbø till Vestnytt i Norge klockan 15.40 på onsdagseftermiddagen.

Mannen hade fallit över bord men lyckats komma upp i båten igen och det var då han larmade räddningstjänsten. Hans mobiltelefon gick sönder då han föll men han lyckades skicka en nödsignal via sin radio på båten. Mannen ska ha varit ordentligt nedkyld men vid god hälsa.

Polisen i Norge uppmanade folk i närheten av området att kontakta dem snarast om man skulle se någon eller något i nödsituation.

Enligt VG ska uppdraget och räddningen vid klockan 16-tiden vara avslutat.

263 meter långt fartyg - motorstopp

Tidigare idag fick ett stort lastfartyg i Norge motorstopp men 20 personer ombord. Fartyget låg 100 meter från stranden vid Feisten fyren i Rogaland, söder om Stavanger. När fartyget fick motorstopp försökte de lägga ankar utan att lyckas och blev därför drivande. Bogseringsbåtar, räddningstjänst, helikopter och kustbevakningen ryckte ut i en dramatisk räddning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.