Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Man halshuggen utanför skola i Paris – utreder terrorbrott

En man halshöggs under fredagseftermiddagen utanför en skola strax utanför Paris, uppger nyhetsbyrån AFP.
Enligt Le Parisien var offret lärare på skolan.
Frankrikes nationella åklagarmyndighet mot terrorism utreder nu terrorbrott, skriver Le Monde.

Utanför en skola i Conflans-Sainte-Honorine, strax norr om Paris, halshöggs en man under eftermiddagen.

En polisjakt inleddes där den misstänkte gärningsmannen sköts till döds av polis i grannstaden Eragny, enligt Le Monde. Gärningsmannen var beväpnad med pistol och kniv och gjorde hotfulla utfall mot polisen.

LÄS MER: Fyra personer attackerades med köttyxa i Paris

Uppgifter: Förälder mördade barnets lärare

Den nationella åklagarmyndigheten mot terrorbrott har nu startat en undersökning, skriver tidningen. Le Parisien uppger att offret var lärare på skolan och förövaren en förälder till en av lärarens elever. Enligt tidningen Le Monde har läraren nyligen haft en föreläsning om yttrandefrihet kopplat till karikatyrer av profeten Muhammed, vilket gör att åklagarmyndigheten startat en utredning gällande terrorbrott.

Frankrikes inrikesminister Gerald Darmanin var på väg till Marocko men har avbrutit sin resa för att återvända till Paris efter attacken, skriver Le Monde. Även presidenten Emmanuel Macron har varit på platsen där ett kriscenter inrättats.

”I kväll har vårt land attackerats av det avskyvärda mordet på en av dess tjänare, en lärare. Att vi håller ihop är det enda svaret på islamistisk terrorism”, skriver Frankrikes utbildningsminister Jean-Michel Blanquer på Twitter.

För tre veckor sedan skakades Paris av ytterligare ett våldsdåd med terrorkopplingar.

Den 25 september attackerades fyra personer med köttyxa utanför satirmagasinet Charlie Hebdos gamla lokaler. Två personer greps efter attacken som misstänks vara kopplat till rättegången mot den islamistiska Charlie Hebdo-attacken 2015.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.