Man gripen efter skjutningen i New Yorks tunnelbana

En man i 60-årsåldern har gripits misstänkt för skjutningen i en tunnelbanestation i New York på tisdagen, rapporterar CNN. 29 personer fick föras till sjukhus till följd av händelsen, varav fem fortfarande vårdas.

ANNONS
|

Den man i 60-årsåldern som polisen misstänker ska ha varit ansvarig för tisdagens skottlossning i en tunnelbanestation i New York greps under onsdagen, enligt CNN.

– Han greps utan motstånd och har transporterats till polisens anläggning, säger New Yorks poliskommissionär Keechant Seewell under en presskonferens.

Bevisning kopplar mannen till händelsen

Gripandet ska ha skett på en gata på Manhattan efter att polisen fått in ett tips om var mannen befann sig, och enligt polisen finns flera bevis som kopplar mannen till händelsen.

Bland annat hittades ett vapen, som utredarna har slagit fast ska ha köpts av den misstänkte mannen, vid brottsplatsen. Dessutom hittades en pistol, ett kreditkort och en bilnyckel som ska tillhöra mannen i fråga, som även tidigare ska ha inhandlat en gasmask lik den som användes av gärningsmannen vid skjutningen.

ANNONS

Mannen har gripits flera gånger tidigare, enligt New York Times, men då huvudsakligen för mindre förseelser.

Motivet bakom dådet är dock fortfarande okänt, men polisen har meddelat att de inte kommer att utreda händelsen som ett terrorbrott.

29 personer fick föras till sjukhus

Det var vid halv niotiden på tisdagsmorgonen, lokal tid, som en skottlossning inträffade på en tågvagn på en tunnelbanestation i stadsdelen Brooklyn i New York.

Enligt polisen ska gärningsmannen ha befunnit sig i ett av tågen som stannade vid tunnelbanestationen där han strax innan det anlände till plattformen tog på sig en gasmask, kastade en rökbomb och började skjuta.

29 personer fick föras till sjukhus, varav tio ska ha blivit skjutna. Övriga har antingen andats in rök eller skadats när människor flydde i panik.

På onsdagskvällen svensk tid vårdas fortfarande fem personer. Samtliga fem ska dock vara i stabilt tillstånd.

LÄS MER:

Tio personer skjutna i tunnelbanan i New York

NYPD-veteranen Jorma Huttunen om tunnelbanesäkerhet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS