Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man greps vid landning - efter att han bombhotat SAS

En berusad 50-årig man uttalade hot ombord på ett flygplan som flög från Shanghai till Köpenhamn. Då gav SAS-kaptenen mannen en skriftlig varning och stängde av planets wifi - sedan greps mannen när planet landade.

Det blev en dramatisk flygresa för passagerare och SAS flygpersonal när de var på väg till Köpenhamn från Shanghai. En 50-årig man, som var onykter under resan, hotade personalen genom att bombhota planet. 

Mannen ska mycket aggressivt ha gapat mot personal och förklarat hur han var villig att betala en stor summa för att möjliggöra hotet, vilket Ekstrabladet har skrivit om. Anledningen till den inledande dispyten ska ha berott på att tre berusade män öppnat hembränd sprit på planet, som de tagit med sig själva. 

– Vet du inte vem jag är? Vet du inte hur jag lever? Jag kan betala en miljon dollar för att bomba SAS. Jag kan göra det, ska han ha sagt under skräckresan. 

"Ett stort missförstånd"

När mannen ifrågasattes, förklarade han att allting är ett stort missförstånd.

– Jag tror att flygvärdinnan har missförstått mig. Jag sa några olämpliga ord på svenska och förnärmade henne på ett grovt sätt. Jag kallade henne för en svensk bitch. Det är jag ledsen för. Jag skulle kunna gå ner på mina bara knän och be om ursäkt för det, sa han i förhör. 

Han förnekade även det som hade med bombhotet att göra.

– Jag sa att även om jag fick en miljon för det, skulle jag aldrig mer resa med SAS igen, berättade han om det, enligt honom, språkliga missförståndet. 

Dock blev hotet taget så pass allvarligt att kaptenen stängde av wifi och gav mannen en skriftlig varning. 

Uppträtt olämpligt även innan påstigning

Enligt vittnesuppgifter från flera flygvärdinnor som arbetade under flygresan, ska mannen redan innan han gick på flyget ha uppträtt olämpligt.

– Redan vid boardingen verkade han och två till mycket onyktra. Det var väldigt obehagligt och de kom hela tiden med skällsord. Mannen var också fysiskt närgången och rörde hela tiden vid min kollega, berättade en flygvärdinna. 

Efter flygresan när planet hade landat, stod poliser och väntade på mannen som kunde gripas omedelbart. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.