Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Man fastnade i flygplanets lastutrymme

Tvingades nödlanda i Lissabon efter 40 minuter i luften.

Ett flygplan som lyfte från den portugisiska staden Porto tvingades nödlanda efter 40 minuter i luften, skriver brittiska The Telegraph. Det visade sig att en man ur markpersonalen hade fastnat i lastutrymmet. Planet var på väg till Angola, men tvingades efter upptäckten vända och så fort som möjligt landa på Lissabons flygplats. Det hade hunnit komma upp på över 10 000 meters höjd, där yttertemperaturen är omkring minus 55 grader. Mannen i lastutrymmet blev kraftigt nedkyld och återhämtar sig nu på sjukhus. 

Lastades ombord medvetslös 

Mannen arbetade med att lasta ombord bagage på flygplanet. Han hade jobbat i 90 minuter lastat på fyra flygplan när han föll omkull och blev medvetslös. Mannen lastades sedan på planet tillsammans med bagaget. Flygplatsen har påbörjat en utredning av händelsen.

Klamrade sig fast bakom hjulet

Det finns tidigare uppmärksammad fall där människor har färdats i flygplans lastutrymme. Ett av de mer kända var när kubanen Roberto Viza Egües år 2000 försökte flydde sitt hemland i lastutrymmet på ett Air France-plan. När han landade i Paris, relativt oskadd, nekades han asyl och skickades tillbaka till Kuba. Förra året överlevde en indonesisk 21-årig man en flygresa fastklamrad i planets hjulutrymme. Efter landningen på Jakartas flygplats fick mannen omhändertas av sjukvårdspersonal. Han hade då syrebrist, blåa fingrar och blödde från vänster öra. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.