Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man försökte köra in i folkmassa i Antwerpen

Belgisk polis grep en man som misstänks ha försökt köra in i en folkmassa i hög hastighet i Antwerpen, enligt AFP. I bilen ska man ha funnit flera olika former av vapen, enligt den federala åklagarmyndigheten.

Bilen uppges ha haft franska registreringsskyltar, skriver belgiska medier. Föraren, som uppges varit klädd i kamouflagekläder, ska i hög hastighet ha försökt köra in i folkmassan på den stora shoppinggatan Meir.

Bombgruppen på plats

Händelsen utspelade sig strax efter 11-tiden på torsdagsförmiddagen, och ett stort säkerhetsområde runt bilen spärrades av för polisens bombgrupp och tekniker. Bombgruppen kallades till platsen för att undersöka om bilen innehöll eventuella sprängmedel. VId 15-tiden släpptes avspärrningarna runt platsen, då polisen avslutat sin tekniska undersökning av bilen.

Enligt Serge Muyters, chef för polisen i Antwerpen, ska människor ha varit tvungna att hoppa åt sidan för att undkomma att bli påkörda av bilen. När belgiska soldater försökte stoppa bilen, försökte föraren fly genom att köra ned mot stranden. På en parkering i närheten kunde polis och militär omringa fordonet och gripa den misstänkte föraren. 

Vapen hittade i bilen

Enligt den federala åklagarmyndigheten ska polis ha funnit både knivar och skjutvapen i bilens bagageutrymme. Enligt Le Soir ska man också ha hittat en flaska "som innehåller en obestämd produkt". Den gripne mannen uppges vara en fransk medborgare i 30-årsåldern som är bosatt i Frankrike, och sägs enligt lokala medier vara radikaliserad islamist. 

Det fanns vid 15-tiden inga uppgifter om att någon ska ha skadats i händelsen. 

Borgmästaren Bart de Wever uppger för den belgiska tidningen De Tijd att man har höjt säkerhetsnivån i staden vilket innebär att fler soldater och poliser kommer att röra sig på gatorna. 


 

Premiärministern i Belgien, Charles Michel, följer utvecklingen och säger att folket ska fortsätta att hålla sig vaksamma och att säkerhetstjänsten gjort ett utmärkt jobb. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.