Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Man försökte elda upp spindel – orsakade skogsbrand

Under en vandringstur i den amerikanska delstaten Utah ska en man ha fått syn på en spindel. Mannen ska ha försökt tända eld på den med sin tändare och orsakat en skogsbrand.

En 26-årig man har gripits i Springville, Utah, för att ha orsakat en skogsbrand. Mannen uppger till polisen att han ska ha fått syn på en spindel och försökt tända eld på den.

Elden spred sig snabbt uppför berget och en stor släckningsinsats inleddes. På tisdagen brann en yta som täckte omkring en kvadratkilometer, enligt räddningstjänsten.

Polisen i Utah har kallat handlingen för ett ”hänsynslöst och förbryllande beslut”.

– Vi vet inte vad som fick honom att lägga märke till spindeln och besluta sig för att försöka bränna, upp den säger sergeanten Spencer Cannon, enligt Sky News.

– Det kanske inte finns ett varför. Han kanske inte ens själv vet varför.

I en tweet uppger polisen att de hittat marijuana och tillhörande attiraljer i 26-åringens ryggsäck. Sergeanten Spencer Cannon säger att det inte finns något som tyder på att han startat branden med flit.

Stora delar av Utah genomgår just nu en period av svår torka och närliggande stater, bland annat Kalifornien, har plågats av skogsbränder de senaste veckorna.

LÄS OCKSÅ: Fransk brandman anklagas för att vara pyroman

LÄS OCKSÅ: Explosiv brand nära nationalparken Yosemite

LÄS OCKSÅ: Länderna som kämpar mot bränder i Europa

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.