En man är skyldig till mordförsök efter att ha kört på cyklister och fotgängare utanför det brittiska parlamentet i London i augusti förra året. Bilden är taget vid ett annat tillfälle.
En man är skyldig till mordförsök efter att ha kört på cyklister och fotgängare utanför det brittiska parlamentet i London i augusti förra året. Bilden är taget vid ett annat tillfälle. Bild: Jonathan Brady/AP/TT

Man dömd för mordförsök efter Londonkrasch

ANNONS

Den man som till synes medvetet körde på cyklister och fotgängare och därefter kraschade in i en säkerhetsbarriär utanför det brittiska parlamentet i London i augusti förra året har befunnits skyldig till mordförsök.

"Oavsett hans motiv så var detta inte en olycka. Det var ett avsiktligt försök att döda och skada så många människor som möjligt", sade Jenny Hopkins från den brittiska åklagarmyndigheten CPS i ett uttalande på onsdagen.

Åklagare från CPS anti-terroravdelning har sagt att det finns anledning att tro att mannen hade ett terrormotiv med tanke på platsen för händelsen och tidigare attacker.

Flera personer skadades och fick vårdas på sjukhus när den 30-årige mannen, som har brittiskt medborgarskap men sudanesiskt ursprung, körde in i människorna.

ANNONS

Mannen har hävdat att det var en olycka. Vilket straff han får kommer att beslutas vid ett senare tillfälle.

ANNONS