En man sköts till döds av polis efter att ha försökt ta sig in på FBI:s kontor i Cincinnati. Mannen hade flytt efter ett larm hade gjort utslag när han försökt ta sig igenom säkerhetskontrollen. Mannen sköts till döds på en väg en bit från kontoret.
En man sköts till döds av polis efter att ha försökt ta sig in på FBI:s kontor i Cincinnati. Mannen hade flytt efter ett larm hade gjort utslag när han försökt ta sig igenom säkerhetskontrollen. Mannen sköts till döds på en väg en bit från kontoret. Bild: Nick Graham

Man attackerade FBI med spikpistol – sköts till döds

På torsdagsmorgonen lokal tid attackerade en man en FBI-byggnad i Cincinnati. Mannen sköts till döds av polisen efter att ha höjt vapen, rapporterar flera amerikanska medier.

ANNONS
|

Händelsen inleddes på torsdagsmorgonen, 9.16 lokal tid vid ett FBI-kontor i Cincinnati, Ohio. Gärningspersonen, identifierad som en 42-årig man, var klädd i en grå tröja och skyddsväst. Mannen ska ha försökt ta sig igenom säkerhetskontrollen men ett alarm löd och mannen flydde i bil på väg Interstate 71. En patrull försökte stoppa 42-åringen och det sköts mellan fordonen.

Efter följde några timmars dödläge på vägen mellan 42-åringen och poliser. När mannen höjde vapen mot poliserna sköts han till döds, rapporterar NBC.

”Polisen har varit i skottlossning med en manlig misstänkt”, löd ett första uttalande från myndigheter.

Händelsen inträffar efter att FBI har gjort husrannsakan mot före detta presidenten Donald Trump.

ANNONS
FBI-chefen Christopher Wray under onsdagens presskonferens om bland annat Donald Trumps hårda kritik mot myndigheten.
FBI-chefen Christopher Wray under onsdagens presskonferens om bland annat Donald Trumps hårda kritik mot myndigheten. Bild: Charlie Neibergall

FBI-chefen Christopher Wray fördömde på onsdagen Trump-anhängare som har använt våldsam retorik mot brottsbekämpande myndigheter.

– Jag är alltid oroad över hot mot brottsbekämpning. Våld mot brottsbekämpande myndigheter är inte svaret, oavsett vem du är upprörd över, har Wray sagt i ett uttalande och understrukit att FBI:s anställdas säkerhet är högsta prioritet.

Den 42-årige mannen ska ha varit delaktig i stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021, rapporterar New York Times.

Den misstänktes motiv till torsdagens händelse är oklart.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS