Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Facebook

Mamma livesände misshandeln av sin dotter

En mamma valde att straffa sin dotter genom att skälla på och misshandla henne - och livesända det på Facebook. Det virala klippet har satt igång diskussioner om barnaga och om att hänga ut någon på internet i Facebook-eran.

”Var snälla och dela det här vidare”

Så säger mamman i en live-sändning på Facebook som nu blivit viral, och som bland annat CNN skrivit om. I klippet skäller en mamma ut sin 16-åriga dotter, skrikandes svordomar, och slår henne gång på gång. Dottern står trängd i ett hörn bakom en tvättmaskin i deras hem i Georgia, USA. Hon gråter när hennes mamma slår henne över hela kroppen med sina händer och med vad som verkar vara ett föremål i plast.

Mamman anklagar i klippet sin dotter för att skämma ut henne genom att ha lagt ut ”sexiga” bilder på sig själv på Facebook och för att vara sexuell aktiv med sin pojkvän. Som straff tog hon över tonåringens Facebook-sida och valde att livesända misshandeln där, skriver Washington Post. ”Det här är min sida nu”, säger hon i klippet.

”Vill du skämma ut mig på sociala medier”, skriker hon och pekar bak mot kameran som filmar. Vid ett tillfälle ber hon personen som står bakom kameran att komma närmre så att det ska synas bättre.

Klippet har spridit på sociala medier och satt igång en debatt om misshandel av barn och om att straffa någon offentligt på internet i syfte att förödmjuka personen.

Efter nästan fyra minuter vänder sig mamman mot mobilkameran, fixar sitt hår och tilltalar sin publik.

”Nu vill jag att ni alla ser till att det här blir viralt, dela det gärna vidare. För jag är inte klar, mer kommer att komma”, säger hon.

Klippet har över 800 000 visningar på Youtube och många har reagerat starkt på sociala medier

”Jag vet inte vad hon försöker säga med det här, men det är misshandel”, kommenterar en person på Facebook.

”Som att det inte är illa nog att misshandeln sker, men att livesända det?”, skriver en annan.

Mamman har försvarat händelsen i ett inlägg på dotterns Facebook-sida med att hon agerade av kärlek till sin dotter, för att disciplinera henne.  Dottern har själv skrivit att hon inte försvarar livesändningen men att hon förstår varför hennes mamma gjorde som hon gjorde. ”Jag skämde ut henne så då skämde hon ut mig”, skriver hon.

Polisen tog emot flera telefonsamtal från oroliga personer som hade sett Facebook Live-videon, sa presstalespersonen Sonny Cohrs enligt CNN.

En polisman ska ha följt upp ärendet och pratat med mamman och dottern. Även om dottern ska ha sagt att hon känner sig säker i sitt hem har ärendet skickats vidare till avdelningen för barn- och familjärenden för en uppföjning. Men inget åtal väntar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.