Malis juntaledare Assimi Goïta. Arkivbild.
Malis juntaledare Assimi Goïta. Arkivbild. Bild: AP/TT

Mali stänger ner tv-kanal

ANNONS
|

Malis styrande militärjunta stänger ner en av landets nationella tv-kanaler. Beslutet kommer efter att en journalist på kanalen kritiserat juntan, och därmed "brutit den etiska koden i Mali".

Journalisten Mohamed Halidou Attaher varnade i september för att yttrandefriheten var i fara, "och så även demokratin" och att styret ägnar sig åt mobbmentalitet.

Landet styrs sedan augusti 2020 av en militärjunta. Juntans ledare, översten Assimi Goïta, skrev i juni under ett dekret som som innebar att övergångsperioden till ett civilt styre kommer att fortsätta råda i 24 månader, till tidigast mars 2024.

Juntaledningen har motiverat sitt grepp om makten med de oroligheter som ännu råder i landet. Den har brutit försvarsavtalet som landet hade med Frankrike och i stället närmat sig Ryssland, bland annat genom att hyra in legosoldater från den ökända Wagnergruppen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS