Maldivernas förre president och nuvarande talman Mohamed Nashids tillstånd beskrivs som kritiskt efter bombdådet i torsdags.
Maldivernas förre president och nuvarande talman Mohamed Nashids tillstånd beskrivs som kritiskt efter bombdådet i torsdags. Bild: Mohamed Sharuhaan/AP/TT

Maldivernas expresident i "kritiskt tillstånd"

Maldivernas förre president och nuvarande talman Mohamed Nashid är i "kritiskt tillstånd på intensivvårdsavdelningen" efter bombdådet i torsdags, uppger läkare på sjukhuset där han vårdas.

ANNONS
|

Operationerna för att rädda 53-årige Nashids liv har pågått i 16 timmar sedan explosionen inträffade.

Australiens federala polis ska hjälpa till med utredningen från och med lördag, meddelade nuvarande presidenten Ibrahim Mohamed Solih i ett tv-sänt tal. Han sade också att dådet var en attack mot demokratin och att de som utfört det kommer att "känna lagens fulla kraft".

Demokratiaktivisten och örikets förste demokratiskt valda president Mohamed Nashid var på väg in i sin bil nära hemmet i huvudstaden Malé då en sprängladdning fäst på en motorcykel detonerade. Till en början uppgav en talesperson för regeringen att hans tillstånd vara stabilt.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS