Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malaysias förre premiärminister Najib Razak lämnar en domstol i Putrajaya efter att ha förhörts om korruptionsanklagelser. Arkivbild.

Malaysier hånar ex-ledaren med choklad

Under hashtaggen #chocs4cops på sociala medier uppmanas malaysier bjudna gottsugna poliser på choklad. Kampanjen lanserades efter att den korruptionsanklagade tidigare premiärministern Najib Razak anklagat de poliser som genomsökt hans hem för att också ha tagit för sig av mat och choklad.

Najib Razak styrde landet i över tio år men förlorade överraskande valet den 9 maj. Han anklagas för att ha dränerat statskassan på miljontals kronor och åklagare har nu inlett en utredning.

Efter att polis genomsökt flera hus som tillhör Najib Razak och hans familj beslagtogs hundratals lyxiga handväskor, dyra klockor och smycken samt mängder med kontanter. Själv nekar han till alla korruptionsanklagelser, och har alltså pekat ut poliserna som genomfört razziorna för att ha stulit godis och mat.

- Min första tanke var "vilken snåljåp". Du klagar över att någon ätit din choklad. Hur löjligt är inte det, säger Siti Kasim, som tagit initiativet till en Facebook-grupp som nu organiserat leveranser av choklad till flera polisstationer i landet.