Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Misstänkta förhörs efter tillslaget. Foto: Thailands turismpolis

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Makaber upptäckt efter polisräd i Bangkok

När polisen slog till mot en byggnad i Bangkok öppnade en person eld och en av poliserna skadades. I räden beslagstogs amfetmanin, vapen, falska pass och en död styckad och nedfryst person påträffades.

Bangkoks polischef uppger enligt lokala medier att tre engelsktalande män och en burmesisk man och dennes fru gripits efter räden mot byggnaden.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Nationaliteten på de engelsktalande personerna har inte officiellt avslöjats av polisen, men lokala medier uppger att det rör sig om två amerikaner och en britt.

Enligt Bangkok Post slog nio poliser, både civila och uniformerade, till mot byggnaden efter ett tips om att den användes för droghandel och handel med förfalskade pass.

– Turismpolisen utredde ett tips och fann att internationella brottslingar bodde på platsen och använde byggnaden för att begå brott, säger den thailändska turismpolischefen Surachet Hakpan enligt the Guardian.

Drog fram vapen ur kassaskåp

Skottlossningen ska enligt Bangkok Post ha uppstått då en av de misstänkta uppgav att de förfalskade passen låg i ett kassaskåp, men i stället för att ta fram dem slet han fram ett vapen ur skåpet och hann avlossa tre skott innan han övermannades. En polis träffades men ska inte vara allvarligt skadad.

Tre vapen, två semiautomatiska pistoler och en revolver, marijuana, amfetmain och falska pass beslagtogs.

Makabert fynd

Men det riktigt makabra fyndet stötte poliserna på i en frys i källaren när de genomförde husrannsakan. Där påträffades en styckad människa i svarta sopsäckar. Kroppen uppges tillhöra en icke thailändsk person med blont hår och polisen uppger att de även påträffat verktygen som använts vid styckningen.

Enligt Bangkoks polischef Sanit Mahathavorn var det burmesiska paret som greps vid tillslaget anställda för olika typer av hushållsarbete av de övriga i byggnaden. De är inte misstänkta för brott. Han uppger också att amerikanska myndigheter visat intresse och kommer delta i utredningen.

Många multinationella brottslingar

Thailand har länge haft problem med att många brottslingar söker sig till landet på grund av undermålig gränskontroll och utbredd korruption. Människohandel, ädelstenshäleri och handel med fridlysta djur är utbredda företeelser. Den nuvarande juntan som styr landet har dock startat en kampanj mot den multinationella brottsligheten i landet.

Tidigare har bland annat en iranier känd som "Doktorn" gripits i Thailand. Han anklagas för att ha sålt många tusen stulna och falska pass till brottslingar, rebeller och migranter över hela världen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.