Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Venezuelas president Nicolás Maduro hävdar att han kommer att besegra en "minoritet" som leds av utmanaren Juan Guaidó. Arkivbild från den 23 februari.

Maduro: Vi vinner, var så säkra

Venezuelas sittande ledare Nicolás Maduro kallar till "anti-imperialistiska" demonstrationer, i ett första framträdande efter att oppositionsledaren Juan Guaidó återvänt till landet under uppmärksammade former.

Maduro hävdar att det är en vilseledd minoritet som försöker destabilisera hans styre och Venezuela. Den socialistiske ledaren utlyser demonstrationerna till på lördag – samtidigt som Guaidó har manat till nya protester mot Maduro.

- Vi kommer att besegra minoriteten, det kan ni vara helt säkra på, säger Maduro, vid en ceremoni på årsdagen av hans föregångare Hugo Chávez död.

Juan Guaidó sade tidigare på måndagen att Maduros tystnad (dittills) berodde på att hans regim "drunknar i motsägelser" och "inte vet hur de ska bemöta det venezuelanska folket".

Guaidó, som utnämnt sig själv till Venezuelas interimspresident och fått stor internationell backning, säger också att han för samtal med landets fackförbund om en möjlig strejk i offentlig sektor.