Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Demonstranter protesterar utanför FN:s högkvarter i New York samtidigt som den venezuelanske presidenten höll sitt anförande på torsdagen.

Maduro: FN välkommet till Venezuela

Venezuelas president Nicolás Maduro säger att han välkomnar FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter Michelle Bachelet att besöka landet.

Uttalandet kommer som ett svar på att Bachelet uppmanat Maduro att tillåta en internationell utredning av den humanitära situationen i landet.

Tidigare på torsdagen röstade FN:s människorättsråd igenom en resolution som uppmanar Venezuela att ta emot humanitär hjälp för att råda bot på akut mat- och medicinbrist.

I resolutionen uttrycks också allvarlig oro över påstådda brott mot de mänskliga rättigheterna i Venezuela och landet uppmanas att låta Bachelet sammanställa en rapport om villkoren på plats.

Fem latinamerikanska länder och Kanada uppgav på onsdagen att de bett Internationella brottmålsdomstolen (ICC) att utreda Maduros regering för anklagelser om att bland annat ha använt våld mot politiska motståndare.

Venezuela har avvisat kritik mot Maduros regering som fientlig propaganda och som försök att förbereda för ett ingripande från främmande.