Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frankrikes president Emmanuel Macron har lagt stora belopp på att se bra ut på presskonferenser och utlandsbesök.

Macrons sminknota: Kvarts miljon

Han har bara varit president i tre månader. Men Emmanuel Macrons sminkvanor har redan kostat franska skattebetalare närmare 250 000 kronor.

När den 39-årige presidenten hållit presskonferenser och gett sig av på utlandsbesök har han haft sällskap av makeupartisten Natacha M. På tre månader har notan för hennes arbete landat på 26 000 euro (motsvarande 247 000 kronor), enligt Le Point.

"Varför, varför, behöver en ung, naturligt snygg president, som knappt har talat i tv sedan han tillträdde, detta?" frågar sig den tidigare regeringstjänstemannen François Heisbourg.

Avslöjandet skaver nog för Emmanuel Macron – vars popularitet dalat betydligt den senaste tiden. I Frankrike ligger den genomsnittliga disponibla årliga inkomsten på omkring 25 000 euro per person – alltså något mindre än vad presidenten gjort av med på smink på tre månader, skriver The Washington Post.

Talespersoner för Elyséepalatset har sagt att Macrons sminkvanor är "dyra, men mindre än hans föregångare" och att de sannolikt kommer att minskas betydligt framöver.

Den franske expresidenten François Hollande anklagades för "schamposocialism" sedan det framkommit att hans personliga frisör hade en lön på 9 895 euro i månaden. Och Nicolas Sarkozy betalade sin personliga kosmetolog omkring 8 000 euro i månaden.