Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Frankrikes president Emmanuel Macron, som har testat positivt för covid-19, har lagt ut ett videoklipp på Twitter där han förklarar att han arbetar vidare men har 'tappat tempo'.
Frankrikes president Emmanuel Macron, som har testat positivt för covid-19, har lagt ut ett videoklipp på Twitter där han förklarar att han arbetar vidare men har "tappat tempo". Bild: AP/TT

Macron: Är ok men har "tappat tempo"

Frankrikes president Emmanuel Macron kommer fortsätta att arbeta, bland annat med brexitfrågan, trots att han testat positivt för covid-19.

Det meddelar han i ett videoklipp som lagts ut på Twitter.

Men det är inte en kärnfrisk fransk president som hörs och syns i klippet.

– Det är hyggligt med mig. Jag har samma symptom som i går, trötthet, huvudvärk och torrhosta, säger han och konstaterar att han "har tappat tempo".

Presidenten säger också att han kommer tillbaka snart och att det "inte finns någon anledning att tro att detta ska utvecklas på ett dåligt sätt".

Redan i torsdags när det stod klart att Macron testat positivt för covid-19 framkom att han försatt sig i karantän.

Det är inte känt var den franske presidenten smittades, men enligt Élyséepalatset i Paris är det "väldigt troligt" att Macron ådrog sig smittan när han träffade de andra EU-ländernas ledare i Bryssel förra veckan.