Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kim Jong-Nam (till vänster) var halvbror till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un (till höger) men blev mördad med nervgift i Malaysia för en månad sedan. Arkivbild.

Mördad nordkoreansk halvbror identifierad

Det var halvbrodern till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un som mördades på en flygplats i Kuala Lumpur i Malaysia för en månad sedan. Det slår Malaysia slutgiltigt fast efter att resultaten av ett dna-prov blivit klara.

- Jag kan återigen bekräfta att det är Kim Jong-Nam. Det är baserat på ett prov taget från hans barn, säger vice premiärminister Ahmad Zahid, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Det mystiska mordet har fängslat omvärlden och lett till en diplomatisk kris mellan Nordkorea och Malaysia, som tidigare var ett av få länder som hade nära band till den slutna diktaturen.

Obduktionen av Kim Jong-Nams kropp visade i ansiktet spår av nervgiftet VX, som är klassat som ett massförstörelsevapen. Två kvinnor – en indonesisk medborgare och en vietnamesiska – är anklagade för att ha utfört mordet. Men kvinnorna hävdar att de blivit lurade att genomföra det och misstankar har riktats mot den nordkoreanska staten och underrättelsetjänsten.

Nordkorea förnekar all inblandning och har fortfarande inte bekräftat att den mördade är Kim Jong-Nam.

Kim Jong-Nam levde i exil i Macao, men sedan mordet har familjen gått under jorden, av rädsla för att Kim Jong-Nams 21-åriga son kan bli nästa måltavla, rapporterar AFP.