Många döda och skadade efter explosion vid moské i Pakistan

Minst 92 personer har dött och 170 personer har skadats efter en explosion vid en moské i staden Peshawar som ligger i nordvästra Pakistan, rapporterar AP. Myndigheterna misstänker att det rör sig om en självmordsdåd.

ANNONS
|

På måndagen, runt halv två på eftermiddagen, hade hundratals människor samlats i en moské i staden Peshawar för eftermiddagsbön när en explosion inträffade. Explosionen var så kraftig att delar av tvåvåningsbyggnaden rasade.

En talesperson för ett sjukhus i Peshawar uppger att de tagit emot 170 skadade personer efter explosionen, varav flera av dem befinner sig i ett kritiskt tillstånd. Reuters uppger att minst 92 personer dött i samband med explosionen.

Det ska ha funnits omkring 260 personer i byggnaderna när explosionen inträffade och flera av dem ska ha fastnat i rasmassorna.

Moskén låg inne i en anläggning där provinspolisens huvudkontor låg, samt en avdelning som arbetar för bekämpningen av terrorism, säger Peshawars polischef Ijaz Khan till Reuters. Många av offren var poliser som hade samlats för eftermiddagsbönen.

ANNONS

Myndigheterna misstänker att det rör sig om ett självmordsdåd och enligt polischefen ska spår av sprängämnen hittades inne i moskén.

– Vi är för närvarande fokuserade på räddningsoperationen. Vi kan inte säga med säkerhet, men det luktar sprängämnen inne i moskén, säger polisen Ejaz Khan till pakistanska Geo News.

LÄS MER:USA: Indien och Pakistan var nära att inleda kärnvapenkrig

LÄS MER:Över 40 döda i bussolycka i Pakistan

LÄS MER:Massaker på födelsedagsfest – åtta döda

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS