Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Många döda när tågbro rasade

Minst 20 personer har omkommit och många skadats när ett bro kollapsade och ett tunnelbanetåg föll ned över en bilväg i Mexikos huvudstad.
– Det hördes inga skrik, säger ett vittne om ögonblicket då allting rasat.

Myndigheter i Mexico City räknar hittills till 20 döda och ett 50-tal skadade vårdas på sjukhus. Mexikanska medier har lagt ut dramatiska sekvenser från händelsen på Twitter. Olyckan inträffade vid 22.20-tiden på måndagskvällen lokal tid mellan stationerna Olivos och Tezonco på metrosystemets linje 12.

Enligt lokala medier har betongviadukten gett vika och att tågvagnar kraschat ner mellan två fundament. Olyckan fångades på film av en närliggande övervakningskamera.

En stor räddningsinsats för att finna överlevare pågår.

AP rapporterar om att den drabbade tunnelbanelinjen tidigare varit haft konstruktionsproblem.

Enligt nyhetsbyrån EFE byggdes det nu kollapsade segmentet i ett system med upphöjda spår som byggdes då Marcelo Ebrard var högste ansvarige politiker i Mexico City (Ciudad de México), vilket innebär åren 2006-2012. Ebrard är numera Mexikos utrikesminister.

Metronätet i staden är ganska nytt, det började användas på 1960-talet, men har vuxit till Nordamerikas näst största, efter New York. I antal resande ligger nätet på ungefär tionde plats i världen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.