Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Striderna ska ha skett i Idlibprovinsen i nordvästra Syrien.

Många döda i strider och attacker i Syrien

Över 100 stridande har dödats under de senaste två dagarna i samband med den syriska regimens offensiv i landets nordvästra delar. Under torsdagen dödades även 20 civila i regimens attacker, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

De flesta av de dödade stridande, 75, tillhörde olika jihadistgrupper medan minst 29 av de döda är regeringssoldater, enligt SOHR som bevakar kriget i Syrien från London.

Ett avtal mellan Turkiet, som stödjer rebellerna, och Syrien i september i fjol var tänkt att förhindra stridigheter i regionen, men har i praktiken inte genomförts då jihadistgrupper valt att inte lämna över flera områden. Sedan i april i år har Syrien, tillsammans med sin allierade Ryssland, genomfört allt fler flygbombningar och med marktrupper försökt återta landets nordvästra hörn.

Offensiven har dessutom krävt hundratals civila dödsoffer. Under torsdagen dödades minst 20 civila, varav åtta barn, på olika platser i området. Tre av dödsoffren var personal i en ambulans som träffades av en bomb i staden Maaret al-Numan. I fordonet dödades också en kvinna. En AFP-fotograf på plats såg offren bäras ut från den förstörda ambulansen.