Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En bild som tagits av civilförsvaret Vita hjälmarna, och vars äkthet har verifierats av nyhetsbyrån AP, visar räddningsarbetare som på i torsdags letade efter människor i rasmassor efter ett flyganfall mot staden Maarit al-Numan i södra Idlibprovinsen.

Många döda i offensiv mot jihadister i Syrien

Nära 950 människor har dödats i de intensifierade striderna i nordvästra Syrien den senaste månaden. Omkring en tredjedel av dödsoffren var civila, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien.

FN bedömer att cirka 270 000 personer har drivits på flykt sedan i slutet av april, och biståndsorganisationer har tvingats avbryta sitt arbete i vissa områden.

Idlib och delar av dess grannprovinser i nordvästra Syrien kontrolleras till stor del av den terrorstämplade alliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS). Rebellgruppen leds av tidigare al-Nusrafronten, som har band till al-Qaida.

I och med det upptrappade våldet den senaste tiden har en skör vapenvila, som förhandlats fram med Turkiet och Ryssland, satts på spel. Turkiet har krävt att syriska regeringsstyrkor drar sig tillbaka från områden som återtagits av regimen, ett krav som avvisats av Ryssland.

Ryssland stöder regeringssidan i kriget medan Turkiet stöder rebeller i Idlibprovinsen.