Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Många döda i hinduistiskt nyårsfirande

Tidningen The Indian Express uppger att 102 människor har omkommit och minst 200 har skadats i en tempelbrand i Kerala i södra Indien. Orsaken till branden ska vara fyrverkerier vid en festival för att fira det hinduiska nyåret.

Tusentals människor fanns i templet och i området för att se fyrverkerierna som började vid midnatt och fortsatte i flera timmar. Branden bröt ut 03.30-tiden lokal tid, enligt Times of India när en fyrverkeripjäs kom på avvägar och satte eld på ett förråd med ett stort parti smällare.

– Jag har fått information om att 79 människor har dödförklarats, säger Oommen Chandy, regionalpolitiker i Kerala till NDTV News Network.

Tidningen The Indian Express uppgav att så många som 102 människor hade omkommit i branden. Minst 200 ska också ha skadats.

– Nu är situationen under kontroll ... polisen är på plats, sade Ramesh Chennithala, regionalpolitiker i Kerala, som har beordrat en utredning av händelsen.

Även Indiens premiärminister Narendra Modi engagerar sig i tragedin och kommer inom kort åka till platsen för att "göra en bedömning av situationen", uppger AFP.

"Branden vid templet i Kollam är hjärtskärande och chockerande bortom ord. Mina tankar går till de dödas familjer och mina böner till de skadade", twittrade Modi kort efter händelsen.

Uppgifter till lokala medier gör gällande att polisen inte hade gett tillstånd till Puttingal-templet att använda fyrverkerier.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.