Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Många har dödats i en explosion i rebellkontrollerade Idlib i Syrien.

Många döda i explosion i Idlib i Syrien

Minst 23 människor har dödats i en explosion i staden Idlib i nordvästra Syrien. I ett annat rebellkontrollerat område, Östra Ghouta, rapporteras regeringsstyrkor ha brutit belägringen av en armébas.

Minst 23 människor har dödats och ytterligare tiotals har skadats i en explosion i Idlib, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Civila ska finnas bland offren.

Explosionen ska ha inträffat i en oppositionsgrupps högkvarter. Enligt SOHR är det oklart vad som framkallat explosionen. Uppgifterna går isär om en bilbomb eller en drönarattack.

Idlib, som ligger vid gränsen till Turkiet, är ett fäste för syriska rebeller. Den största rebellstyrkan i området är Tahrir al-Sham, med den före detta al-Qaida-anknutna Nusrafronten i spetsen.

Den syriska regimen inledde en offensiv i oktober för att återta Idlib och Hama-provinserna och har gjort sedan dess gjort snabba framryckningar.

Sen på söndagen rapporterar statlig syrisk tv att armén, med ryskt flygunderstöd, har brutit belägringen av armébasen i Östra Ghouta i utkanten av Damaskus, där minst 200 soldater har varit omringade av rebeller i en vecka.