Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen packar in beslagtagna föremål i en lastbil i Kuala Lumpur.

Lyxväskor med kontanter funna hos ex-ledare

Polisen i Malaysia har beslagtagit ett stort antal lyxhandväskor, många av dem fyllda med kontanter och smycken, när den sökt igenom bostäder och kontor kopplade till exledaren Najib Razak, enligt lokala medier.

Razzian mot den tidigare premiärministern kopplas samman med utredningen av den stora korruptionsskandalen kring den statliga investeringsfonden 1MDB.

En polischef säger att det är omöjligt att omedelbart uppskatta hur mycket det stora beslaget kan vara värt.

- Vår personal kontrollerade väskorna och upptäckte pengar i olika valutor, inklusive malaysiska ringgit och amerikanska dollar, klockor och smycken i 72 väskor, säger Amar Singh.

Bland de beslagtagna föremålen finns handväskor från Hermès, Birkin och Louis Vuitton.

Ex-ledarens fru Rosmah Mansor har blivit ökänd för sin stora kollektion av designerväskor, kläder och smycken som hon uppges ha köpt på jetset-resor utomlands. Uppgifterna har bidragit till anklagelserna om att de styrande i landet har tappat kontakten med medelklassen.

Den nya regeringen, med 92-årige premiärministern Mahathir Mohamad, har svurit på att utreda anklagelserna om att Najib försökt stoppa utredningen kring att 1MDB plundrats på stora summor.

I helgen belades Najib Razak och hans fru med reseförbud efter spekulationer om att de var på väg att fly landet.

Inga gripanden har skett.

Korruptionsskandalen kring 1MDB plågade Najib Razak under hans sista år vid makten och har beskrivits som en anledning till att han oväntat förlorade valet i förra veckan mot oppositionsledaren Mahathir Mohamad.