Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lukasz hittades död i förarhytten

Det är den polska medborgaren Lukasz Urban, 37, som hittades mördad i förarhyttan på den långtradare som kapades, och senare under måndagskvällen körde in i en julmarknad i centrala Berlin. Enligt Lukasz kusin, som äger åkeriföretaget, blev Lukasz knivhuggen och skjuten till döds.

Det var vid 20-tiden på måndagskvällen som en långtradare körde in i en populär julmarknad i Berlin i stadsdelen Charlottenburg. Minst 12 personer har dött och 48 personer är skadade, varav 18 med livshotande skador. 

I långtradaren ska två personer ha färdats. Enligt utländska medier ska den polske lastbilschauffören ha kört långtradaren, som sedan ska ha blivit kapad. Långtradaren ska ha varit på väg från Italien till Berlin för att i Berlin lastas av, innan den skulle återvända till Polen.

I en intervju med Daily Mail berättar Lukasz kusin, Ariel Zurawski som äger åkeriföretaget, att Lukasz och långtradaren blev kapade. Ett larm ska ha gått direkt till företaget när långtradarens GPS visade att fordonet framfördes som av en ny börjar, skriver tidningen.

Åkeriet kunde då inte få tag i Lukasz, inte heller hans fru lyckades få tag i honom under måndagseftermiddagen.

- Den sista kontakten vi hade med honom var vid klockan 15, då hans fru ringde honom, säger Ariel Zurawski.

Misstänks ha blivit mördad

Nu när snart 24 timmar har gått sedan den misstänkta terrorattacken mot julmarknaden i Berlin pekar bevisen på att långtradaren blev kapad och att den ursprungliga lastbilschauffören, Lukasz Urban, någon gång under händelseförloppet blev mördad av kaparen.

Fick identifiera kusinen

Åkeriägaren och kusinen Ariel Zurawski fick under måndagsnatten identifiera Lukasz Urban, skriver Daily Mail.

- Tyvärr är han död, hans kropp hittades i förarhytten. 

Han fortsätter:

- Man kunde tydligt se stickskador på honom. Polisen sa att han även hade skottskador. Trots att han hade blivit knivhuggen dog han när han blev skjuten, säger Ariel Zurawski.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.