Lugnt kaos i Barcelona

ANNONS
|

På Barcelona flygplats råder lugnt kaos. Köer med tålmodiga resenärer ringlar sig till incheckningsdiskarna.

I Lufthansas kö går det hetsigt till. Många vill åka med de bussar som satts in till Frankfurt och Munchen. Och att köa tilltalar inte alla.

Lugnare är det i den kö som SAS delar med Spanair. Josefine Karlsson och Josefine Gerhardt skulle ha åkt hem söndagkväll klockan sju. Nu står de nästan längst fram i kön och väntar på sin tur.

– Vi tänkte att det var bäst att åka ut till flygplatsen och se om vi kunde boka om biljetterna. Denna sista dag skulle vi egentligen ha tillbringat på stranden, så det känns ju trist att stå här, säger Josefine Karlsson.

ANNONS

Två timmar utan information, bara en liten lapp på spanska som de ändå inte förstår är allt de fått. Andra flygbolag har bjudit de väntande kunderna på vatten, kakor och chips.

- Reskassan har vi shoppat upp. Vi hörde om askmolnet men tänkte inte så mycket på det, vi hoppades bara att det skulle vara borta till i dag då vi skulle hem.

- Det är lite jobbigt att inte veta vad som ska hända. Sjukhuset där jag jobbar får klara sig utan mig, undrar om man får semester utan lön, eller kan bli sjukskriven för det här, sager Josefine Karlsson.

Tio minuter senare är de ombokade till ett flygplan på fredag som ska ta dem till Stockholm.

– Hotellet kostar 100 euro per natt, vi har ett mobilnummer till en annan svensk vi träffade här I Barcelona som skulle försöka hyra en buss, vi får väl ringa till honom, säger de.

Resebyrån Ticket som de bokat flyg och hotell genom erbjuder ingen hjälp utan hänvisar kvinnorna till flygplatsens kontor.

ANNONS