Flera poliser och demonstranter skadades vid en demonstration mot nedstängningsåtgärderna för att bromsa smittspridningen av covid-19 på lördagen.
Flera poliser och demonstranter skadades vid en demonstration mot nedstängningsåtgärderna för att bromsa smittspridningen av covid-19 på lördagen. Bild: Frank Augstein /AP/TT

Londonprotest mot nedstängning – flera gripna

ANNONS

Minst fyra poliser har skadats och tio personer har gripits i samband med en demonstration mot nedstängningsåtgärderna i Storbritannien, uppger Londonpolisen.

Enligt polisen uppstod tumult när man försökte skingra tusentals demonstranter vid Trafalgar Square i centrala London på lördagen. De protesterande krävde att åtgärderna för att bromsa smittspridningen av coronaviruset ska upphöra. Även demonstranter uppges ha skadats i tumultet.

Demonstranterna skanderade "Frihet" och hade plakat med texter som "Vi accepterar inte" och "Stoppa de idiotiska reglerna".

Polisen ingrep eftersom demonstranterna inte respekterade reglerna om avstånd. Inte heller bar de munskydd vilket innebär att folksamlingen inte kan undantas från regeln om att högst sex personer får samlas samtidigt.

ANNONS

"Vi vill vara tydliga, denna protest är inte längre undantagen från reglerna", skriver Londonpolisen på Twitter.

Två av de fyra skadade poliserna har fått uppsöka sjukhus, enligt Londonpolisen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS